Assortiment

BEKIJK HIER ONS ZORVULDIG UITGEKOZEN ASSORTIMENT

VERSE VIS

 

 

verse vis van bakel

Standaard in het assortiment hebben wij:

Coquilles

Kabeljauwrug

Sliptong

Zeebaars

Zeebaars filet

Roodbaars filet

Dorade

Dorade filet

Tonijn filet

Schol

Schol filet

Tonijn sashimi

Victoriabaars

Zeewolf filet

Zalm sashimi

Heilbotfilet

Scholfilet

Zalmfilet met vel

Kabeljauwfilet

Schollen

Zalmfilet zonder vel

Lamsoor

Zeekraai

Wisselend in ons assortiment hebben wij (bel even om te controleren of het voorradig is):

Ansjovis

Sardine

Wijting

Forel

Schelvis

Zalmforel

Kokkels

Vongolen

Rode poom

Makreel

Makreel filet

Op bestelling kunnen wij leveren:

Vele soorten oesters, van Zeeuwse Creusse en platte oesters tot vele soorten Franse oesters.

Verder schelpdieren, waaronder Mesheften, Alikruiken en Wulken.

Bonito

Pulpo en pulpo tentakels

Tongen

Dorade grise

Rode Mull

Tongschar

Dorade rouge

Roodbaars heel

Zwaardvis

Inktvis

Schar

Zwaardvisfilet

 

SCHAAL / SCHELPDIEREN

 

Schaal en schelpdieren van Bakel

Wij hebben een prachtig assortiment schaal- en schelpdieren

  • Hollandse garnalen
  • Noorse garnalen
  • Gamba’s gepeld
  • Gamba’s ongepeld
  • Gamba’s met kop
  • Mosselen Jumbo/ Imperial
  • Langoustine
  • King krab poten
  • King krab vlees
OESTERS

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten oesters.

oestersEcaille d’Argent

Wanneer een product zich onderscheidt van andere, mag het niet verdrinken in de grote massa van basisproducten.

Puristen, kenners en fijnproevers zullen niet langer zoeken, en vinden in dit product de streling van hun smaakpapillen.

In onze rol van affineur zoeken wij naar het beste ruwe product, dat een geaffineerd eindproduct geeft dat zijn gelijke niet kent.

In onze zoektocht naar kwaliteitsoesters hebben wij producenten ontdekt, van Frans tot Iers, die het beste van het beste verwennen in hun parken. Wij hebben uw oester; rest ons haar een naam te geven die ze waard is! Die volgt natuurlijk uit haar kernkwaliteiten.

Het vlees
Ze is overvloedig en smakelijk, blijft lang in de mond, en ze laat een zoete smaak na op de papillen. Deze smaak is de ideale eigenschap voor een bijzondere oester. Ze moet de smaak van zout en jodium overtreffen, die je ook tegenkomt in minder vlezige en minder smakelijke producten. De Ecaille d’Argent is een smaakvolle kwaliteitsoester.

De schelp
De schelp van de Ecaille d’Argent is erg gezond, zeer solide en ongedeerd door inwendige parasieten. Het zilveren parelmoer is bijzonder blank en licht. De oester dankt haar naam aan de kwaliteit van deze schelp: Ecaille verwijst in het oud-Frans naar de oesterschelp.

De Ecailles d’Argent worden in de beste restaurants ter wereld genoten, in Europa, Rusland en China…

Fines de Claires Chapon - Baudit (open)De Fines de Claires Baudit

Het oesterbedrijf Baudit is opgericht in 1896. Het is een familiebedrijf waar nu al de vijfde generatie aan de leiding staat.

Het bedrijf houdt zich bezig met de steriele oester. Deze oester is nooit melkachtig en heeft een onvergelijkbare smaak. Ze werd zo genoemd vanwege haar gelijkenis met de steriele kip die men in Frankrijk “Chapon” noemt.

Ze kopen deze kleine oester wanneer ze de grootte van een zandkorrel heeft. Na het overgaan naar hun speciale “nursery” waar ze blijft totdat ze 8 millimeter groot is, wordt deze oester op het natte strand gelegd voor haar verdere ontwikkeling gedurende ongeveer 3 jaar, totdat ze een goede maat krijgt voor de verkoop. Na het rijpen in Claires wordt ze verhandeld naar allerlei bedrijven en restaurants in Europa.

Fines-de-Claires-du-Cap-HornDe oesters uit Cap Horn

Les Huîtres du Cap Horn is de onderneming van de familie VAIRE. Het bedrijf is gelegen bij La Barre de Monts op de kust van de Vendée.

In 1932 gaat de eerste oesterkweker van de familie in de regio Charente Maritime wonen. De oestercultuur bestaat nog niet in de Vendée en de nakomelingen van deze oesterkweker zullen in 1952 bij de pioniers onder de oesterkwekers horen, in dit departement.

Het beroep van oesterkweker wordt sinds 4 generaties van vader op zoon overgedragen. Ze zijn trots om nog steeds het beste van de Kennis, jaar in jaar uit, aan hun klantenkring aan te bieden. Met dat doel hebben ze gekozen om hun productie te richten op de Fine de Claire.

De parken zijn gelegen op de westelijke en oostelijke kusten van het eiland. De parken hebben de bijzonderheid om van een voortdurend waterpassage te profiteren die voedsel en kracht aan de oesters geeft.
Het komen en gaan van de zee zorgt ervoor dat het water altijd zuiver is, wat een fijne jodiumachtige smaak aan de oesters geeft.

Fines de Normandie (open)Fines de Normandie

De kustwateren bij Normandië hebben de grootste getijdenverschillen van Europa, tot maar liefst 15 meter. De oesterkweek wordt hier bepaald door het ritme van de getijden: eb en vloed.

De oesters worden in zakken op tafels in zee gekweekt. De kweek van deze oesters is 3 jaar in de diepe wateren met sterke stromingen.

Het bedrijf van de familie Salle, oesterkweker, bevindt zich aan de kust van West-Normandië bij Agon-Coutainville en Blainville-sur-Mer. De oesters hebben een lichte schelp en hun zachte en heerlijke vlees, hun unieke jodiumachtige smaak en lichte nootaroma zullen de gehemeltes strelen

Zeer gewaardeerd door liefhebbers van Fines-oesters.

Spéciales Geay

“Sinds 1874 een uniek plezier, geboren uit traditie”

Een geschiedenis uit traditie geboren
Sinds 1874 volgen al vijf generaties elkaar op in La Tremblade, in het hart van het bassin van Marennes Oléron. Halverwege de 20e eeuw gaat René Geay de regionale grenzen over om een goede reputatie te verwerven voor de Geay oester.

Tussen zee en land: Een unieke kwaliteit

De ontwikkeling van de Spéciale Geay vereist een kweek die drie jaar duurt.

Het eerste jaar: De oogst van het oesterzaad (le naissain)
Elke volwassen oester laat ongeveer 1 miljoen eicellen of spermacellen los. Maar een heel klein deel daarvan ontwikkelt zich tot jonge larven die zich hechten op de dragers (collecteurs) die door mensen geplaatst zijn in volle zee.

Het tweede en derde jaar: De kweek
Het oesterzaad wordt vervolgens geplaatst op kweekparken in zee in Noord Normandië bij het beroemde landingsstrand Utah Beach.

De laatste etappe: De Claires
Na een uiterst nauwkeurige selectie op basis van de vorm, ronding en dikte, wordt de Spéciale Geay in de claires (oude zoutmoerassen) van Marennes-Oléron geplaatst in de regio Charente-Maritime. De Spéciale blijft 2 tot 6 maanden in de claire, bij een dichtheid van 10 oesters per m2. Hierdoor ontwikkelt zich een bijzondere balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk. Ze heeft een fijne ziltigheid met een smaak die lang in de mond blijft hangen.

Spéciales Gillardeau (open)Spéciales Gillardeau

De “Grand Cru” onder de Franse oesters
Aan het einde van de 19e eeuw, is Henri Gillardeau, de oprichter van Gillardeau, een jonge landbouwer die niet kan lezen of schrijven. Hij is al heel vroeg gepassioneerd door de platte oesters van Marennes. 30 jaar later, met de hulp van zijn vrouw, vinden we hem aan het hoofd van een oesterkwekerij erkend voor zijn moderniteit en dynamisme.

In de jaren 40, nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw deze familiezaak over. Hij heeft dezelfde passie voor de oesters. In 1978 besluit Gérald Gillardeau “Spéciales” oesters te produceren. “Spéciales” oesters zijn vlezige oesters met meer vlees en meer smaak. Gérald Gillardeau produceert deze oester, maar respecteert de methodes en de kennis van zijn voorvaderen.

De ‘‘Spéciales Gillardeau’’ wordt een naam die door grote chef-koks over heel de wereld op hun menukaarten zal worden vermeld.

Ze selecteren hun oesters met heel veel zorg, ze moeten een regelmatige vorm hebben, rond met een zeker volume.
De “Spéciales Gillardeau” krijgen hun smaak na verschillende bewerkingen, in de parken in Ierland en Utah Beach en de rijping in de claires van Marennes-Oléron. Door deze verschillende bewerkingen krijgen ze een buitengewone smaak, tussen zoet en zout en zijn ze mals en krokant tegelijk, zoals een biefstuk.

Om een oester te kweken, begint Gillardeau met kleine oestertjes (naissans) zo groot als een nagel van een pink, die zich ontwikkelen op “collecteurs”. Collecteurs zijn plastic dekseltjes, leien dakpannen enz. in de parken van Gillardeau.

9 maanden nadien, haalt maison Gillardeau de oesters van deze collecteurs af. Ze steken de oesters in zakken die ze op ijzeren tafels in de zee leggen. Hier blijven ze gedurende 3 jaar, Gillardeau is heel oplettend, de zakken worden regelmatig gedraaid en geschud.
Voor een goede ontwikkeling, veranderen ze regelmatig van park.

Na enkele jaren legt maison Gillardeau de oesters in de “claires”, specifiek aan Marennes-Oléron. Dit zijn gezouten marées (moerassen) gegraven in de kleigrond.
Ze worden gevoed door het eb en vloed, het plankton is afkomstig uit de grond en het water. In deze bassins krijgen de “Spéciales Gillardeau” hun kleur en hun smaak.
Hierna worden ze gevist en geconditioneerd. Omdat ze een tijd in het water hebben gelegen wordt hun schelp harder en ontstaat er prachtig parelmoer. Ze kunnen 12 dagen na de conditionering nog geconsumeerd worden. De “Spéciales Gillardeau” worden in 4 jaar minimaal 59 keer bewerkt voordat ze op uw bord komen.

FRANSE OESTERS

 

 

Spéciale Krystale

Normandië
Door nauwkeurige observatie van de kwaliteit van het parelmoer en de complexe samenstelling van de smaken en aroma’s van de wilde oesters, heeft het oesterhuis Yad Marine een systeem uitgevonden dat zo getrouw mogelijk de gunstige invloeden van de deining en vermenging van de golven op de schelpen nabootst.
Een rechthoekige zak, opgehangen met twee roestvrijstalen bogen, die meedeinen met de golven, om zo het werk van het omdraaien van de zakken te vermijden. Door de golven stoten de oesters in de zak tegen elkaar. Bij elke groeispurt, verweert de jonge schelp zich en krijgt daardoor een bollere vorm. Om het water beter door de zakken te laten circuleren en om zo de goede voeding voor de oesters te kunnen garanderen, hebben de oesterkwekers Christophe en Corinne de rechthoekige zakken maar voor een derde deel gevuld, in vergelijking met de normale zakken. Deze methode maakt het mogelijk om de kosten van het handwerk wat omlaag te brengen, zelfs al moeten de punten waarop de zakken bevestigd worden één tot twee keer per jaar schoongemaakt worden en moeten de oesters naarmate ze groeien van zak gewisseld worden.
Na vele jaren werk in moeilijke maritieme omstandigheden en na het proeven van duizenden oesters, is de Hangende Oester geboren. Een unieke kwaliteit op de wereld.
Haar parelmoer van een weergaloze witheid, de knapperigheid en de smaak die zowel nootachtig als jodiumachtig is, zoet en zoutig tegelijk.
De oester die in hangende zakken van Yad Marine gekweekt wordt en die tijdens het Algemene Landbouw Concours in februari 2015 met een Gouden Medaille bekroond is, is sensationeel. Terwijl de marketing voor deze oester nog volop ontwikkeld wordt, doet deze schoonheid al van zich spreken. Het is simpel: degenen die haar al eens geproefd hebben, hebben alleen oog voor haar. Een lichte, uitbundige en regelmatige schelp, een vlekkeloos fonkelend wit parelmoer en een zuivere smaak… De papillen worden tot het uiterste geprikkeld.

Spéciale Gillardeau

Marennes – Oléron

Genieten van Gillardeau-oesters betekent dat je het jaar begint met een smaakvolle maaltijd met weinig calorieën die tegelijk rijk is aan vitaminen en mineralen.
Dit avontuur begint tegen het einde van de negentiende eeuw, in het hart van het Marennes-Oléron Bassin, met de jonge Henri Gillardeau, die passie heeft voor het kweken van oesters. Reeds dertig jaar later worden zijn merknaam en het oesterkweekbedrijf dat zijn naam draagt alom erkend vanwege hun vitaliteit.
Hij was de eerste oesterkweker ooit die garant stond voor de kwaliteit van zijn producten. Het familieverhaal gaat verder met Jean Gillardeau en zijn vrouw in de jaren ’40’ van de twintigste eeuw. Het ‘Huis Gillardeau’ is dan uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming, waarvan de naam synoniem is aan voortreffelijkheid.
EEN OCEAAN AAN SMAKEN
Gillardeau-oesters worden gekenmerkt door hun vlees, dat stevig en wellustig is, bijna krokant, waardoor een soort smaaksensatie wordt gecreëerd, die zowel put uit het rijk van mineralen als uit het plantenrijk, aangevuld met smaken die zo heerlijk zoet zijn, met een rijk accent van gedroogd fruit. De smaak blijft lang in de mond, er zit veel vlees aan, de smaak is heerlijk en vol aroma’s: dit alles zijn de kenmerkende eigenschappen van de smaakidentiteit van Gillardeau. Een echte bron van genot!
EEN BRON VAN WELBEVINDEN
De Gillardeau-oesters bieden ons de frisheid van de zee, alsook haar voordelen als het gaat om voeding: ze vormen een zeer essentieel maal wat betreft vitamines, mineralen en sporenelementen. Vanwege het lage caloriegehalte kan men ze onbeperkt consumeren: 8 oesters, d.w.z. 100g, bevatten slechts 70 calorieën.
Deze kleine zeevrucht is voornamelijk rijk aan omega-3 vetzuren. Deze zuren hebben verschillende eigenschappen. Ze bevorderen de werking van zowel het immuunsysteem als de bloedsomloop. Daarom zegt een aantal specialisten dat deze zuren mogelijk het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
ADVIES VAN EXPERTS
Door de vele manipulaties is de Gillardeau is een sterke oester! Ze gaan langzamer open, houden hun water in de schelp en zijn beter aangepast aan opslag als ze eenmaal uit hun natuurlijke omgeving zijn gehaald. Daarom kunnen ze langer dan 8 dagen na verpakking gegeten worden, of zelfs vijftien dagen als ze opgeslagen worden in een mand bij een temperatuur tussen de 5 en 10 °C.
Het is ook de moeite waard om op te merken dat het feest het hele jaar kan duren omdat Gillardeau-oesters de eigenschap hebben dat ze nooit melkachtig worden.

 

Fines de Normandie

Normandië
De kustwateren bij Normandië hebben de grootste getijdenverschillen van
Europa, tot maar liefst 15 meter. De oesterkweek wordt hier bepaald door het
ritme van de getijden: eb en vloed.
De oesters worden in zakken op tafels in zee gekweekt. De kweek van deze
oesters is 3 jaar in de diepe wateren met sterke stromingen.
Het bedrijf van de familie Salle, oesterkweker, bevindt zich aan de kust van
West-Normandië bij Agon-Coutainville en Blainville-sur-Mer. De oesters
hebben een lichte kleur schelp. Hun zachte, grijs gestippelde vlees, hun
unieke jodiumachtige smaak en lichte nootaroma worden zeer gewaardeerd
door de liefhebbers.
De oester Fine de Normandie no. 1 weegt tussen de 110 en 150 gram.

 

De oesters van Geay

Marennes-Oléron

Het portret van de man
Adriens motto is: ‘Geef liefde aan de oceaan en hij zal je belonen.’ Hij past dit principe elke dag toe om de mooiste oesters te kweken. De 25-jarige man is de erfgenaam van vijf generaties oesterkwekers. Patrice Geay gaf de zaak over aan zijn zoon Adrien.
Adrien is afgestudeerd in Aquacultuur Schelp- en Schaaldieren en zijn vader, Patrice Geay, heeft daarna de leiding aan hem overgedragen. Hij heeft hem geleerd hoe hij oesterparken moet beheren, en de natuur in het algemeen moet respecteren.
Voor Adrien is het kweken van oesters zijn passie. Als kind namen zijn ouders hem al mee naar de oesterhutten (cabanes) en op de boot om de oesterparken te bezoeken en te controleren. Hij legt uit: ‘Ik heb het vak geleerd zonder het te beseffen.’
Zijn jeugd, enthousiasme en liefde voor de oesters hebben hem ertoe gebracht om met het familiebedrijf nieuwe projecten aan te gaan. Hij is altijd op zoek naar de beste locaties voor nieuwe oesterparken om de beste oesters te krijgen. Het kweken van oesters vergt veel geduld en uithoudingsvermogen om tot een uitstekend resultaat te komen.

1874
De familie Geay werkt reeds langer dan 140 jaar in het bassin van Marennes-Oléron.
Het verhaal begint in de kleine haven van La Tremblade in Charente-Maritime, waar Eutrope Geay en zijn zoon George, de familiepioniers, werden opgemerkt op lokale markten, dankzij hun charisma en de uitzonderlijke kwaliteit van hun oesters.
Na de Tweede Wereldoorlog ging René Geay, de derde in zijn geslacht, voorbij de grenzen van het gebied en vergrootte de reputatie van zijn oesters door ze aan vishandelaren overal in Frankrijk te leveren.
Het erfgoed van de familie-expertise werd voortgezet door Patrice Geay. Hij perfectioneerde de techniek van de oesterkweek en ontwikkelde nieuwe variëteiten, onder andere de geweldige ‘fine de claire’, waardoor zijn reputatie wereldwijd groeide.
Vandaag de dag gebruikt Adrien Geay, die trots is op zijn oesters en zijn parken, al zijn energie om zijn bedrijf wereldwijd te laten groeien.

Het assortiment
 Speciales Geay
De Koningin van de oesterparken en GEAY’s favoriet
De oester Speciale Geay is het resultaat van een strenge selectie, en heeft veel aandacht van de familie Geay nodig. Om ervoor te zorgen dat de oester goed groeit, wordt ze langer dan 42 maanden van het ene naar het andere park verplaatst, zodat ze de beste voedingsstoffen binnenkrijgt. De oesters profiteren van een unieke behandeling.
De Geay is vlezig en krokant en de aroma’s zorgen voor een onvergetelijk genot als je de oester proeft. Een subtiele smaak met nootachtige tonen.
 l’Ultime GEAY
De edelman – Oester uit de ‘claires’
De oester is uitzonderlijk. Nadat ze minstens 42 maanden heeft gegroeid in de parken, wordt ze tijdens de laatst stap van de groei pas echt uitzonderlijk. Ze wordt minstens 120 dagen in een ‘claire’ gelegd, waarna ze groeit en het vlees zich ontwikkelt.
Er liggen slechts drie oesters per vierkante meter in de claire, dus kunnen ze het beste halen uit de rijkdom aan voedingsstoffen die beschikbaar is. Het vlees wordt ongelooflijk zacht en mooi, en tegelijk vlezig, en licht gejodeerd. Het is de lievelingsoester van experts die op zoek zijn naar een nieuwe culinaire ervaring.
Know-how en oesterkweek
Voor de kweek van oesters is een bijzondere zorg en geduld nodig.
Er is vijf jaar nodig en meer dan vijftig handelingen om een Geay-oester te verkrijgen.
Eerste stap: het verzamelen van de eitjes
Elke zomer scheiden de oesters die volwassen zijn ongeveer een miljoen gameten af in het bassin van Marennes-Oléron. Het team van Geay plaatst op strategische plekken collectoren waar slechts een klein deel van de jonge larven zich aan hecht. Als ze eenmaal vastzitten, ontwikkelen ze zich negen maanden lang tot ze zo groot zijn als een nagel. Deze baby-oesters worden het oesterzaad (‘naissain’) genoemd. De werknemers van Geay halen de eitjes van de collectoren af waarna hun groei in de parken begint.
Tweede stap: de groei
De eitjes worden in de parken vlak onder het wateroppervlak geplaatst, om te profiteren van de getijdenbewegingen. De oesters in de zakken worden met grote zorgvuldigheid omgedraaid en verzorgd.
Het doel van de familie Geay is niet om een snelle groei te verkrijgen, maar om ervoor te zorgen dat het vlees van de oesters toeneemt in dikte. Om dat te bereiken worden de oesters voortdurend omgedraaid en verplaatst naar andere parken.
De laatste stap: affinage (rijping)
Na een strenge selectie op basis van vorm, ronding en dikte, worden de Geay-oesters in oude zoutpannen gelegd, ook wel ‘claires’ genoemd, die heel rijk zijn aan sedimenten en fytoplankton. Deze elementen geven de oesters een speciale smaak en vleesdikte, waardoor ze een perfect evenwicht bereiken.
Algemene informatie
De mens eet al eeuwenlang oesters, en verschillende bevolkingsgroepen doen dat om diverse redenen. De Grieken en Romeinen zagen oesters als een bijzondere, luxe voedingsbron en consumeerden ze om hun werking als afrodisiacum.
Tegenwoordig oogsten oesters vooral erkenning vanwege hun lage caloriegehalte gecombineerd met hun extreme rijkdom aan oligo-elementen, vitamines en mineralen. Dankzij het hoge omega-3-gehalte hebben oesters een positief effect op de gezondheid van hart en vaten.
Oesters zitten zo vol essentiële elementen dat je het kunt overleven als je niets anders eet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden sommige piloten die luchtaanslagen in het Pacifisch gebied (Stille Oceaan) hadden overleefd gered door de oesters. Het was het enige voedsel dat ze veilig konden eten en dat hun de nodige voedingsstoffen gaf om te overleven.
Oesters openen
1. Leg de oester op de hand met het scharnier naar u toe. Houd het mes vast aan het heft terwijl u uw duim 1 cm bij het lemmet vandaan houdt.
2. Steek de punt van het mes tussen de twee schelphelften op ¾ van de lengte van de oester.
3. Steek het mes naar binnen en snijd de coquille door in één beweging van boven naar beneden.
4. Als de spier is doorgesneden, maakt u het vlees los van de bovenste schelp en tilt u langzaam de schelp op. Verwijder het water en de stukjes schelp die er misschien nog in zitten en leg alle oesters op een schaal.
Proeverij: zoals ze zijn
Open de oesters 20 tot 30 minuten voordat ze gegeten worden en serveer ze op een plateau of bord.
Snijd de sluitspier van de oester door om ten volle van haar aroma’s te genieten. De sluitspier is de plek waar de nootachtige tonen van de Geay-oesters ervaren kan worden.
Proef ze ‘au naturel’ (zoals ze zijn) om de lichtzoete gejodeerde aroma’s te ervaren. Sommige mensen zullen de Geay-oe

 

Spéciale Isigny

Normandië
Omzoomd door Utah Beach, Isigny-sur-mer en Grandcamp-Maisy, biedt de Baai van Veys een perfect vlezige oester met volle schelp, zacht en knapperig van vlees…
Deze oester, gevoed door 4 rivieren rijk aan plankton, bezit verschillende smaken en parfums. Dit maakt een groot verschil met de andere Normandische oesters.
De oesters uit Isigny liggen, net als de oesters uit St. Vaast en Utah Beach, op de oostelijke kust van Normandië. Hun smaak wordt door een aroma van noot gekenmerkt maar veel meer geprononceerd dan de Fines oesters uit Normandië. Het is het vleesgehalte dat het verschil maakt.

 

Spéciale St. Vaast

Normandië
De oesters uit St. Vaast zijn altijd “Spéciales”. Door haar beroemde nootachtige smaak streelt de oester uit Saint-Vaast-La-Hougue, sinds lang, het gehemelte van fijnproevers. De jodiumachtige en vlezige smaak is het gevolg van het harmonisch samenvoegen van eigenschappen van andere soorten. Het is het oudste bassin van Frankrijk. De plaats is minder beschut van de wind dan in de Baai van Mont St. Michel, wat haar een gladdere schelp geeft, dat komt door de grotere wrijving van de elementen.

 

Spéciale Utah Beach

Normandië
De Baaij van Veys wordt omzoomd door Utah Beach, Isigny-sur-Mer en Grandcamp-Maisy. Een aantal Normandische rivieren monden in deze baai uit, met voedzaam zoet water. De oesters zijn herkenbaar aan de volle schelp, met zacht, knapperig vlees. De oesters uit Utah Beach liggen op de oostelijke kust van Normandië. Dit gebied is zeer beroemd omdat het als landingsbaan diende in de Tweede Wereldoorlog, net als de stranden Gold Beach en Omaha Beach.
Hun smaak wordt door een aroma van noot gekenmerkt maar ze zijn veel meer geprononceerd dan de Fines oesters uit Normandië. Het is het vleesgehalte dat het verschil maakt. De Spéciales oesters uit Utah Beach hebben een vleesgehalte tussen de 15 en 18%. De reden hiervoor is onder andere hun ligging tegenover de wind van de productiebaaien. Hoe meer wind er is des te meer groeit het oestervlees en des te minder groeit de schelp.

 

 

 

BIOLOGISCH / DUURZAAM GEVANGEN

 

 

Op bestelling kunnen wij de volgende biologische vis leveren:

  • Zalm filet biologisch
  • Zalmfilet biologisch met kruiden
  • Zalmfilet wild vang
  • Kabeljauwfilet (msc)
  • Kabeljauwfilet (msc) marinade
  • Scholfilet (msc)
  • Haring (msc)

MSC staat voor Marine Stewardship Concil. Klik hier voor meer uitleg

GEROOKTE VIS

Wij hebben de volgende gerookte vis in het assortiment:

  • Gerookte Forelfilet
  • Gerookte Palingfilet
  • Spekbokking
  • Gerookte Paling Iers wildvang
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Zalm Schots
KANT EN KLAAR

U kunt bij ons de volgende kant-en-klaar maaltijden kopen:

  • Verse Lasagne
  • Roerbakschotels
  • Visbami
  • Ovenwrap
  • Mango-makreelwrap
  • Zalmwrap
  • Paella
  • Wrap tonijn
  • Surf en turf
  • Thaise mie
  • Pasta met zalm
  • Vispizza
  • Gemarineerde roerbakgarnalen
  • Ovenschalen met vis
  • Ovenschaaltje kabeljauw-mozzarella
SALADES EN HAPJES

Wij maken dagelijks de volgende salades vers voor u:

Van het Huis

  • Surimi
  • Volendamse salade
  • Noordzee salade
  • Makreel american salade
  • Zalm
  • Haring rood
  • Rivierkreeft
  • Inktvis
  • Tonijn

Tevens hebben wij de volgende hapjes in het assortiment:

  • Gamba’s in aioli
  • Gamba’s in knoflookolie
  • Rolmops
  • Zalm tapas
  • Paling tapas
  • Wakame
  • Zalm furikaki
  • Tonijn furikaki
  • Gemengde olijven
  • Krabscharen in knoflookolie
SUSHI/ SASHIMI

Kom en proef onze heerlijke Sushi en Sashimi

  • Wasabi mayonaise
  • Sushi vineger
  • Itamea premium quality sushi rice
  • Sushinori
  • Kikkomon sojasaus
  • Gember
  • Wasabi furikake
  • Kewpie roasted sesame Japanse dressing
SPECIALITEITEN

Wij zijn trots op onze specialiteiten:verse haring Van Bakel

  • Verse Haring (ter plekke schoongemaakt)
  • Kibbeling van kabeljauw volgens ons eigen recept
  • Gebakken vis van kabeljauw
  • Gebakken mosselen
  • Gebakken visfriet
  • Gebakken inktvisringen
  • Gebakken garnalen

Fish and chips:

Heerlijk gebakken vis, kibbeling, mosselen, visfriet, inktvisringen of garnalen.

Met heerlijke verse frieten, mayonaise en een heerlijke salade.

Soepen:

Frans / fond