Assortiment

BEKIJK HIER ONS ZORVULDIG UITGEKOZEN ASSORTIMENT

VERSE VIS

verse vis van bakelStandaard in het assortiment hebben wij:

Coquilles

Kabeljauwrug

Sliptong

Zeebaars

Zeebaars filet

Roodbaars filet

Dorade

Dorade filet

Tonijn filet

Schol

Schol filet

Tonijn sashimi

Victoriabaars

Zeewolf filet

Zalm sashimi

Heilbotfilet

Scholfilet

Zalmfilet met vel

Kabeljauwfilet

Schollen

Zalmfilet zonder vel

Lamsoor

Zeekraai

Wisselend in ons assortiment hebben wij (bel even om te controleren of het voorradig is):

Ansjovis

Sardine

Wijting

Forel

Schelvis

Zalmforel

Kokkels

Vongolen

Rode poom

Makreel

Makreel filet

Op bestelling kunnen wij leveren:

Vele soorten oesters, van Zeeuwse Creusse en platte oesters tot vele soorten Franse oesters.

Verder schelpdieren, waaronder Mesheften, Alikruiken en Wulken.

Bonito

Pulpo en pulpo tentakels

Tongen

Dorade grise

Rode Mull

Tongschar

Dorade rouge

Roodbaars heel

Zwaardvis

Inktvis

Schar

Zwaardvisfilet

Schaal / Schelpdieren

Schaal en schelpdieren van BakelWij hebben een prachtig assortiment schaal- en schelpdieren

 • Hollandse garnalen
 • Noorse garnalen
 • Gamba’s gepeld
 • Gamba’s ongepeld
 • Gamba’s met kop
 • Mosselen Jumbo/ Imperial
 • Langoustine
 • King krab poten
 • King krab vlees
Oesters

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten oesters.

oestersEcaille d’Argent

Wanneer een product zich onderscheidt van andere, mag het niet verdrinken in de grote massa van basisproducten.

Puristen, kenners en fijnproevers zullen niet langer zoeken, en vinden in dit product de streling van hun smaakpapillen.

In onze rol van affineur zoeken wij naar het beste ruwe product, dat een geaffineerd eindproduct geeft dat zijn gelijke niet kent.

In onze zoektocht naar kwaliteitsoesters hebben wij producenten ontdekt, van Frans tot Iers, die het beste van het beste verwennen in hun parken. Wij hebben uw oester; rest ons haar een naam te geven die ze waard is! Die volgt natuurlijk uit haar kernkwaliteiten.

Het vlees
Ze is overvloedig en smakelijk, blijft lang in de mond, en ze laat een zoete smaak na op de papillen. Deze smaak is de ideale eigenschap voor een bijzondere oester. Ze moet de smaak van zout en jodium overtreffen, die je ook tegenkomt in minder vlezige en minder smakelijke producten. De Ecaille d’Argent is een smaakvolle kwaliteitsoester.

De schelp
De schelp van de Ecaille d’Argent is erg gezond, zeer solide en ongedeerd door inwendige parasieten. Het zilveren parelmoer is bijzonder blank en licht. De oester dankt haar naam aan de kwaliteit van deze schelp: Ecaille verwijst in het oud-Frans naar de oesterschelp.

De Ecailles d’Argent worden in de beste restaurants ter wereld genoten, in Europa, Rusland en China…

Fines de Claires Chapon - Baudit (open)De Fines de Claires Baudit

Het oesterbedrijf Baudit is opgericht in 1896. Het is een familiebedrijf waar nu al de vijfde generatie aan de leiding staat.

Het bedrijf houdt zich bezig met de steriele oester. Deze oester is nooit melkachtig en heeft een onvergelijkbare smaak. Ze werd zo genoemd vanwege haar gelijkenis met de steriele kip die men in Frankrijk “Chapon” noemt.

Ze kopen deze kleine oester wanneer ze de grootte van een zandkorrel heeft. Na het overgaan naar hun speciale “nursery” waar ze blijft totdat ze 8 millimeter groot is, wordt deze oester op het natte strand gelegd voor haar verdere ontwikkeling gedurende ongeveer 3 jaar, totdat ze een goede maat krijgt voor de verkoop. Na het rijpen in Claires wordt ze verhandeld naar allerlei bedrijven en restaurants in Europa.

Fines-de-Claires-du-Cap-HornDe oesters uit Cap Horn

Les Huîtres du Cap Horn is de onderneming van de familie VAIRE. Het bedrijf is gelegen bij La Barre de Monts op de kust van de Vendée.

In 1932 gaat de eerste oesterkweker van de familie in de regio Charente Maritime wonen. De oestercultuur bestaat nog niet in de Vendée en de nakomelingen van deze oesterkweker zullen in 1952 bij de pioniers onder de oesterkwekers horen, in dit departement.

Het beroep van oesterkweker wordt sinds 4 generaties van vader op zoon overgedragen. Ze zijn trots om nog steeds het beste van de Kennis, jaar in jaar uit, aan hun klantenkring aan te bieden. Met dat doel hebben ze gekozen om hun productie te richten op de Fine de Claire.

De parken zijn gelegen op de westelijke en oostelijke kusten van het eiland. De parken hebben de bijzonderheid om van een voortdurend waterpassage te profiteren die voedsel en kracht aan de oesters geeft.
Het komen en gaan van de zee zorgt ervoor dat het water altijd zuiver is, wat een fijne jodiumachtige smaak aan de oesters geeft.

Fines de Normandie (open)Fines de Normandie

De kustwateren bij Normandië hebben de grootste getijdenverschillen van Europa, tot maar liefst 15 meter. De oesterkweek wordt hier bepaald door het ritme van de getijden: eb en vloed.

De oesters worden in zakken op tafels in zee gekweekt. De kweek van deze oesters is 3 jaar in de diepe wateren met sterke stromingen.

Het bedrijf van de familie Salle, oesterkweker, bevindt zich aan de kust van West-Normandië bij Agon-Coutainville en Blainville-sur-Mer. De oesters hebben een lichte schelp en hun zachte en heerlijke vlees, hun unieke jodiumachtige smaak en lichte nootaroma zullen de gehemeltes strelen

Zeer gewaardeerd door liefhebbers van Fines-oesters.

Spéciales Geay

“Sinds 1874 een uniek plezier, geboren uit traditie”

Een geschiedenis uit traditie geboren
Sinds 1874 volgen al vijf generaties elkaar op in La Tremblade, in het hart van het bassin van Marennes Oléron. Halverwege de 20e eeuw gaat René Geay de regionale grenzen over om een goede reputatie te verwerven voor de Geay oester.

Tussen zee en land: Een unieke kwaliteit

De ontwikkeling van de Spéciale Geay vereist een kweek die drie jaar duurt.

Het eerste jaar: De oogst van het oesterzaad (le naissain)
Elke volwassen oester laat ongeveer 1 miljoen eicellen of spermacellen los. Maar een heel klein deel daarvan ontwikkelt zich tot jonge larven die zich hechten op de dragers (collecteurs) die door mensen geplaatst zijn in volle zee.

Het tweede en derde jaar: De kweek
Het oesterzaad wordt vervolgens geplaatst op kweekparken in zee in Noord Normandië bij het beroemde landingsstrand Utah Beach.

De laatste etappe: De Claires
Na een uiterst nauwkeurige selectie op basis van de vorm, ronding en dikte, wordt de Spéciale Geay in de claires (oude zoutmoerassen) van Marennes-Oléron geplaatst in de regio Charente-Maritime. De Spéciale blijft 2 tot 6 maanden in de claire, bij een dichtheid van 10 oesters per m2. Hierdoor ontwikkelt zich een bijzondere balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk. Ze heeft een fijne ziltigheid met een smaak die lang in de mond blijft hangen.

Spéciales Gillardeau (open)Spéciales Gillardeau

De “Grand Cru” onder de Franse oesters
Aan het einde van de 19e eeuw, is Henri Gillardeau, de oprichter van Gillardeau, een jonge landbouwer die niet kan lezen of schrijven. Hij is al heel vroeg gepassioneerd door de platte oesters van Marennes. 30 jaar later, met de hulp van zijn vrouw, vinden we hem aan het hoofd van een oesterkwekerij erkend voor zijn moderniteit en dynamisme.

In de jaren 40, nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw deze familiezaak over. Hij heeft dezelfde passie voor de oesters. In 1978 besluit Gérald Gillardeau “Spéciales” oesters te produceren. “Spéciales” oesters zijn vlezige oesters met meer vlees en meer smaak. Gérald Gillardeau produceert deze oester, maar respecteert de methodes en de kennis van zijn voorvaderen.

De ‘‘Spéciales Gillardeau’’ wordt een naam die door grote chef-koks over heel de wereld op hun menukaarten zal worden vermeld.

Ze selecteren hun oesters met heel veel zorg, ze moeten een regelmatige vorm hebben, rond met een zeker volume.
De “Spéciales Gillardeau” krijgen hun smaak na verschillende bewerkingen, in de parken in Ierland en Utah Beach en de rijping in de claires van Marennes-Oléron. Door deze verschillende bewerkingen krijgen ze een buitengewone smaak, tussen zoet en zout en zijn ze mals en krokant tegelijk, zoals een biefstuk.

Om een oester te kweken, begint Gillardeau met kleine oestertjes (naissans) zo groot als een nagel van een pink, die zich ontwikkelen op “collecteurs”. Collecteurs zijn plastic dekseltjes, leien dakpannen enz. in de parken van Gillardeau.

9 maanden nadien, haalt maison Gillardeau de oesters van deze collecteurs af. Ze steken de oesters in zakken die ze op ijzeren tafels in de zee leggen. Hier blijven ze gedurende 3 jaar, Gillardeau is heel oplettend, de zakken worden regelmatig gedraaid en geschud.
Voor een goede ontwikkeling, veranderen ze regelmatig van park.

Na enkele jaren legt maison Gillardeau de oesters in de “claires”, specifiek aan Marennes-Oléron. Dit zijn gezouten marées (moerassen) gegraven in de kleigrond.
Ze worden gevoed door het eb en vloed, het plankton is afkomstig uit de grond en het water. In deze bassins krijgen de “Spéciales Gillardeau” hun kleur en hun smaak.
Hierna worden ze gevist en geconditioneerd. Omdat ze een tijd in het water hebben gelegen wordt hun schelp harder en ontstaat er prachtig parelmoer. Ze kunnen 12 dagen na de conditionering nog geconsumeerd worden. De “Spéciales Gillardeau” worden in 4 jaar minimaal 59 keer bewerkt voordat ze op uw bord komen.

BIOLOGISCH / DUURZAAM GEVANGEN

Biologische Zalmmoot versOp bestelling kunnen wij de volgende biologische vis leveren:

 

 • Zalm filet biologisch
 • Zalmfilet biologisch met kruiden
 • Zalmfilet wild vang
 • Kabeljauwfilet (msc)
 • Kabeljauwfilet (msc) marinade
 • Scholfilet (msc)
 • Haring (msc)

MSC staat voor Marine Stewardship Concil. Klik hier voor meer uitleg

GEROOKTE VIS

MSC Gerookte HaringfiletWij hebben de volgende gerookte vis in het assortiment:

 • Gerookte Forelfilet
 • Gerookte Palingfilet
 • Spekbokking
 • Gerookte Paling Iers wildvang
 • Gerookte Zalm
 • Gerookte Zalm Schots

 

Kant en Klaar

Ovenschaal tomaat mozarella kabeljauwU kunt bij ons de volgende kant-en-klaar maaltijden kopen:

 • Verse Lasagne
 • Roerbakschotels
 • Visbami
 • Ovenwrap
 • Mango-makreelwrap
 • Zalmwrap
 • Paella
 • Wrap tonijn
 • Surf en turf
 • Thaise mie
 • Pasta met zalm
 • Vispizza
 • Gemarineerde roerbakgarnalen
 • Ovenschalen met vis
 • Ovenschaaltje kabeljauw-mozzarella
SALADES EN HAPJES

IMG_0662Wij maken dagelijks de volgende salades vers voor u:

Van het Huis

 • Surimi
 • Volendamse salade
 • Noordzee salade
 • Makreel american salade
 • Zalm
 • Haring rood
 • Rivierkreeft
 • Inktvis
 • Tonijn

Tevens hebben wij de volgende hapjes in het assortiment:

 • Gamba’s in aioli
 • Gamba’s in knoflookolie
 • Rolmops
 • Zalm tapas
 • Paling tapas
 • Wakame
 • Zalm furikaki
 • Tonijn furikaki
 • Gemengde olijven
 • Krabscharen in knoflookolie
Sushi / Sashimi

Sushi van Van BakelKom en proef onze heerlijke Sushi en Sashimi

 • Wasabi mayonaise
 • Sushi vineger
 • Itamea premium quality sushi rice
 • Sushinori
 • Kikkomon sojasaus
 • Gember
 • Wasabi furikake
 • Kewpie roasted sesame Japanse dressing
SPECIALITEITEN

verse haring Van BakelWij zijn trots op onze specialiteiten:

 • Verse Haring (ter plekke schoongemaakt)
 • Kibbeling van kabeljauw volgens ons eigen recept
 • Gebakken vis van kabeljauw
 • Gebakken mosselen
 • Gebakken visfriet
 • Gebakken inktvisringen
 • Gebakken garnalen

Fish and chips:

Heerlijk gebakken vis, kibbeling, mosselen, visfriet, inktvisringen of garnalen.

Met heerlijke verse frieten, mayonaise en een heerlijke salade.

Soepen:

Frans / fond

SCHALEN

gekookte-mosselenDiverse schalen:

 • Klein
 • Middel
 • Groot